Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından organize edilen 2024 KPSS Önlisans sınavı için başvurular, 13 Haziran - 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alındı. İki yıllık üniversite mezunlarının katılım göstereceği bu sınav, 1 Eylül 2024 Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 12.15’te sona erecek. Sınavda Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacak. Adayların, sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş yapmaları mümkün olmayacak.

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Adaylar, sınav yerlerini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni 22 Ağustos 2024 tarihinden itibaren ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle alabilecekler. Sınav giriş belgeleri, https://ais.osym.gov.tr adresinden indirilebilir. Adayların, sınav günü bu belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Deprem mi oldu? Bugün olan depremler hangileri? Nerede deprem oldu? Deprem mi oldu? Bugün olan depremler hangileri? Nerede deprem oldu?

Sınava hazırlanan adaylar için geri sayım devam ederken, sınav yerlerini öğrenmek ve sınav giriş belgelerini almak için ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ