Eğitim

2024 Jandarma Astsubay KPSS taban puanı belirlendi | Başvuru şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı, 2024 astsubay alımları için KPSS taban puanını açıkladı. Adaylar, P94 puan türünde en az 50 puan ile başvuru yapabilecek. Peki, başvuru süreci nasıl işleyecek?

Abone Ol

Jandarma Genel Komutanlığı, 2024 yılı astsubay ve uzman erbaş alımlarına ilişkin detayları ve KPSS taban puanını açıkladı. Adaylar, ÖSYM tarafından yapılan KPSS Ortaöğretim sınavından aldıkları puanlarla başvuru yapabilecek. Jandarma Astsubay pozisyonuna başvurmak isteyen adayların, KPSS P94 puan türünde en az 50 puan almış olmaları gerekiyor.

JANDARMA ALIMLARINDA KPSS PUANI NE KADAR?

Jandarma Genel Komutanlığı, lise düzeyindeki başvurularda KPSS P94 puan türüyle adayların en az 50 puan alması gerektiğini açıkladı. Ön lisans mezunları için ise bu puan P93 türünde en az 60 olmalıdır. Bu puanların altındaki adaylar başvuru yapamayacaklar.

2024 JANDARMA ALIMLARI BAŞVURU ŞARTLARI

Jandarma uzman erbaş ve astsubay pozisyonlarına başvurmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmaları gerekmektedir. Lise, ön lisans veya lisans mezunlarının KPSS puanı ile değerlendirilip, başvuru yapabileceği belirtilmiştir. Ayrıca bazı branşlar için ilköğretim mezunu adaylar, KPSS puanı olmadan başvuru yapabilecekler.

2024 JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

2024 yılı Jandarma Uzman Erbaş alımları için başvurular, 21 Ekim 2024 tarihi saat 23:59’a kadar yapılabilecek. Başvurular, Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi web sitesi olan jandarma.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek.