Ekonomi

2024 Emekli Temmuz maaş zamları: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli artan enflasyon karşısında alım gücünün düşmesinden maaş zamlarını sıkı sıkıya takip ediyor. Bu noktada temmuz ayında zamlı maaş alacak emekliler, ne kadar maaş alacağını merak ediyor. İşte detaylar…

Abone Ol

Temmuz ayında yapılacak memur ve emekli maaşı zammı için son veriler bekleniyor. Emeklilerin beklentileri yükselirken, Ocak-Mayıs ayları arasındaki enflasyon farkı %22,72 olarak belirlendi. Buna göre emekliler, Mayıs itibarıyla bu zam oranını hak etti. Seyyanen zam formülü, özellikle düşük maaşlı emeklilerin sıfır zam almasını önlemek amacıyla tartışılıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ve temmuz aylarında maaşlarına enflasyon oranında artış yapılacak. Temmuz zam oranları %25-30 arası olabilir. Memur emeklileri ise toplu sözleşme artışının yanı sıra enflasyon farkı alacak. Temmuz ayında %10'luk toplu sözleşme zammı da uygulanacak.

EMEKLİ KÖK MAAŞLARI YÜKSELTİLECEK Mİ?

Son dönemde gündeme gelen bir diğer konu ise kök aylıklara seyyanen zam yapılması. Türkiye Emekliler Derneği, kök aylıklar için 15.000 TL'lik bir artış talep ediyor. Planlar arasında kök aylıkların belirli bir seviyeye yükseltilmesi ve bu seviyenin üzerine enflasyon artışının eklenmesi bulunuyor.

Temmuz ayında yapılacak maaş zamlarının son halini, 6 aylık enflasyon verileri açıklandıktan sonra netleşecek.