İzmir'de Uluslararası Genç Bilim İnsanları Buluşması: IISEEF 2024 İzmir'de Uluslararası Genç Bilim İnsanları Buluşması: IISEEF 2024

BESYO tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve sonuçlar açıklandı. Adaylar, Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih sonuçlarını merakla bekliyordu. Sonuçlar, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden sorgulanabilecek.

2024 BESYO TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

11 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00 itibarıyla adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin sonuç sorgulama adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişim sağlayabilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adreslere gönderilmeyecek.

BESYO KAYITLARI NE ZAMAN?

Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-21 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

BESYO YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILIR?

Merkezi yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına puanları, tercihler ve programların kontenjan koşulları göz önünde bulundurularak ÖSYM tarafından yerleştirilecektir. 2024 yılı için hesaplanan yerleştirme puanları kullanılacak ve adaylar, en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanarak yerleştirilecektir.

Öğretmenlik programları için TYT'de en düşük 800 bininci sırada olmak gerektiği unutulmamalıdır. Eşit puanlı adayların yerleştirilmesinde TYT sınav puanı yüksek olana öncelik verilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi