Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen 2. Gelişimsel Bakım Sempozyumu, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi B Salonu'nda gerçekleştirildi. Sempozyumda, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde bireyselleştirilmiş bakımın önemi, ısı regülasyonu, ses ve ışık kontrolünün yenidoğan bebekler üzerindeki etkileri gibi kritik konular ele alındı.
Yenidoğan bebeklerin bakımına dair önemli başlıkların konuşulduğu sempozyumda, prematüre bebeklerin ventilasyonu, akciğer koruma yöntemleri, yenidoğan monitörizasyonu ve diğer güncel konular da uzmanlar tarafından katılımcılarla paylaşıldı. Sempozyumun ilerleyen saatlerinde, katılımcılar uzmanlara yönelttikleri sorularla etkinliğe aktif katılım sağladı ve sempozyum soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Organizasyon komitesi, sempozyumun yenidoğan bakımında bilimsel iş birliği ve bilgi paylaşımını artırma hedefi doğrultusunda başarıyla sonuçlandığını belirterek, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan akademisyenlere, katılımcılara ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Ayrıca bu tür etkinliklerin, yenidoğan bakımındaki bilimsel gelişmelere katkı sunmaya devam edeceği vurgulandı.
Sempozyum, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş’un açılış konuşmasıyla başladı. Etkinliğe, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haşim Olgun, Neonatoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nilay Hakan, Doç. Dr. Özkan İlhan, Uzm. Dr. İpek Kocaoğlu, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Neonatoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Esra Arun Özer ve Dr. Öğr. Üyesi Burçin İşcan gibi alanında uzman akademisyenler katıldı. Ayrıca uzman hekimler, araştırma görevlileri, tıp fakültesi öğrencileri ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde görev yapan hemşireler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.